Zakelijke mediation

Heb je als ondernemer een conflict met een ander bedrijf, of zijn er problemen binnen het bedrijf? Schakel dan een zakelijke mediator in. Mediators in Nederland zijn actief op verschillende gebieden, zo ook op het zakelijk gebied. Business-to-Business (b2b) dienstverlening wordt ingezet wanneer twee partijen ertoe open aan om samen een oplossing te zoeken. Soms leveren onderlinge gesprekken niets op, en kan er zelfs een rechtszaak aan te pas komen. Zakelijke mediation zorgt ervoor dat beide partijen uiteindelijk zelf een oplossing vinden, waardoor de gezonde zakelijke relatie gewoon in stand gehouden wordt.

Wat doet een zakelijke mediator?

Je hebt waarschijnlijk al een beetje een beeld bij wat een zakelijke mediator wél, maar ook niet doet. Een zakelijke mediator is eigenlijk een tussenpersoon die ervoor zorgt dat meerdere partijen met elkaar in gesprek kunnen. Het doel is hierbij een oplossing te vinden die door iedereen ondersteund wordt.

Aan het begin van het traject worden de wensen en standpunten in kaart gebracht. De mediator kan aangeven wanneer het een of het ander niet haalbaar is, maar zal voornamelijk helpen in het verbeteren van de communicatie. Een zakelijke mediator zal dus zelf niet het uiteindelijke voorstel doen. Dit heeft als voordeel dat de betrokken partijen zelf volledig achter hun keuze staan.

Zakelijke mediation: een succesverhaal

Zoals gezegd kan er een zakelijk conflict optreden tussen bedrijven, maar een conflict binnen bedrijven is ook mogelijk. Denk hierbij aan onenigheid tussen directie en aandeelhouders, of tussen de raad van commissarissen en de ondernemingsraad. Ook als er sprake is van bedrijfsovername of een geschil tussen leverancier en klant kan een zakelijke mediator helpen. Zakelijke mediation vindt altijd op een informele, doelgerichte, en kostenefficiënte manier plaats. De tientallen zakelijke mediators die actief in Nederland zijn hebben zo al talloze cliënten tevreden gesteld.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…