Tarieven mediator

De stap heb je gezet, je wilt gebruiken maken van de expertise van een mediator om een bepaald conflict op te lossen. De volgende vraag die je dan jezelf stelt is wat de tarieven zullen zijn van de mediation. De hoogte van de tarieven hangt natuurlijk samen met de vorm van de mediation die wordt geboden. Maar ook de wijze waarop je bent verzekerd of de hoogte van je jaarinkomen kunnen bepalend zijn voor de kosten die je moet maken voor mediation.

Tarief per uur mediator

Hoewel het niet gebruikelijk is dat een mediator een tarief per uur hanteert kan het in bepaalde gevallen wel voorkomen. Je kunt je voorstellen dat je in een gesprek met een medewerker graag een mediator wil laten aanschuiven. De rol van de mediator kan dan bepalend zijn voor de voortgang van het gesprek. Door op bepaalde momenten het gesprek een bepaalde richting in te duwen kan een beter resultaat worden bereikt dan in een gesprek zonder mediator. Het doorsnee tarief per uur voor een mediator ligt tussen de 150 euro en 200 euro.

Tarieven van de mediator per project

In de meeste gevallen zal sprake zijn van een heel proces waar de mediator deel van uit maakt. De leidende rol van de mediator zal dus ook het proces bepalen. Dat is handig want zo kun je als het ware van een afstand het proces monitoren. Natuurlijk heb je invloed op de voortgang van het proces maar de mediator is de gangmaker. De tarieven voor de mediator in dergelijke processen hangt af van de omvang, de complexiteit en de duur van een proces. Het is moeilijk om dat vooraf in te schatten. Daarom zal een mediator via een offerte een bepaald totaal bedrag aangeven. Daarnaast kan er sprake zijn van een soort van meerwerk voor het geval de complexiteit of de duur van het proces toeneemt. Door het opvragen van een offerte krijg je een goed beeld van de tarieven van de mediator.

Mediator prijzen vergelijken?

Vergelijk gratis de tarieven van verschillende mediators in jouw regio door offertes op te vragen. Hierdoor is het mogelijk om een beter beeld van de kosten te krijgen en kun je mogelijk besparen op de kosten aangezien de tarieven van mediators aanzienlijk kunnen verschillen. Soms loopt het verschil tussen de goedkoopste en duurste mediator op tot 30%. Daarom is het altijd verstandig om mediator offertes te gaan vergelijken.