Scheiden

Een scheiding is een gebeurtenis die veel problemen met zich mee kan brengen. Je hebt vast wel eens gehoord van stellen waarbij de scheiding dramatisch verliep. In sommige gevallen duurt de procedure rondom een scheiding wel anderhalf jaar en zijn er veel kosten en moeite aan verbonden. Wat veel mensen niet beseffen is dat een scheiding niet per se vervelend hoeft te zijn. Als je er samen niet uitkomt kun je namelijk een mediator inhuren. Deze persoon kan je op verschillende gebieden helpen, zodat jullie allebei weer verder kunnen.

Een mediator inhuren doe je zo

De beste manier om een mediator in te huren is om op internet op zoek te gaan. Er zijn veel mediators actief in Nederland. Door offertes bij hen op te vragen kom je er achter welke persoon voor jullie situatie het beste is. Het inschakelen van een mediator is soms onmisbaar. Natuurlijk wordt een vergoeding gevraagd, maar als we kijken naar de problemen die hiermee voorkomen worden, is het het zeker waard.

Steun en advies

Je vraagt je waarschijnlijk af waarmee een mediator je kan helpen. Een scheiding doe je tenslotte samen. Toch zijn er diverse zaken waarvoor een mediator waardevol kan zijn. Vinden jullie het lastig om met elkaar te praten? Weet je niet hoe je het je partner moet vertellen? Schakel dan een mediator in. Deze tussenpersoon heeft veel ervaring met uiteenlopende gevallen. Door aandacht te bieden aan beide partijen, zorgt een mediator ervoor dat jullie het eens worden over de scheiding en alle regelingen eromheen.

Het advies dat je van de mediator krijgt kan zo de duur van de scheidingsprocedure flink verkorten. Niemand zit er op te wachten dat het regelen van de scheiding maanden of jaren duurt. Dit geldt al helemaal als er ook rechtszaken aan te pas komen. Goede tussenkomst van een mediator kan dit gedoe voorkomen. Doordat er veel mediators actief zijn, kun je bovendien rekenen op concurrerende tarieven.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…

Er kan een moment in je relatie komen dat je denkt: willen we nog wel zo verder, of is het misschien tijd om te scheiden? Als je besluit om een echtscheiding aan te vragen, komt er van alles op je af. Omdat het vaak moeilijk is om deze tijd zonder steun door te komen kun je de hulp van een mediator inroepen. Een mediator kan ervoor zorgen dat de tijd die voor de scheiding nodig is sterk wordt verkort. Als je er aan toe bent je leven een nieuwe draai te geven, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk doen.

Over de procedure van een echtscheiding

Als je gaat scheiden is het gebruikelijk om dit met tussenkomst van een rechtbank te doen. Het is namelijk belangrijk om goede afspraken te maken. Op financieel gebied, maar ook wat betreft de kinderen, wil je allebei zekerheid hebben. Als je het scheidingsverzoek indient, duurt het meestal zo’n 4 tot 6 weken voordat alles geregeld is. Tenminste, dit is het geval als je samen goede afspraken kunt maken. Bij tussenkomst van een mediator, omdat er ruzie of problemen zijn, kan dit natuurlijk langer duren.

Kunnen jij en je (ex)partner nog goed met elkaar overweg, dan verloopt een procedure soepeler en sneller. In dat geval kun je met de hulp van een enkele advocaat scheiden. Dit houdt het overzichtelijker, en je drukt er tegelijkertijd te kosten mee. Het is belangrijk om vóór de scheiding na te denken hoeveel problemen je verwacht. Zo ga je op de beste manier het traject in.

Kosten van een scheiding

Hoewel je er zo min mogelijk tijd en geld aan kwijt wilt zijn, zijn er ook bepaalde kosten met een scheiding gemoeid. Allereerst zijn er één of twee advocaten, en waarschijnlijk ook een mediator. Als tweede zijn er kosten voor de rechtszaak. Ten slotte is het slim om altijd bedacht te zijn op overige kosten. Een scheiding kost al gauw zo’n 1500 euro, maar door goed voorbereid de procedure in te gaan is het goed mogelijk deze kosten te drukken.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…