Overheid mediation

De overheid maakt soms beslissingen waar we het niet mee eens zijn. Als zo’n beslissing jou op een persoonlijke manier benadeelt spreken we van een conflict. In een ideale wereld hebben alle overheidsinstanties oog voor alle persoonlijke situaties. Helaas leven we niet in zo’n ideale wereld, en kan de overheid niet altijd inschatten hoe een beslissing jou als individu zal raken.

Een geschikte tussenpersoon

Als er een conflict is tussen jou en de gemeente, dan kan je het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. Bezwaar maken tegen een afgekeurd bouwplan, dat gaat je niet lukken, toch? Gelukkig kun je in zulke gevallen een overheidsmediator inschakelen. Deze tussenpersoon zorgt ervoor dat jij en de betreffende overheidsinstantie weer met elkaar in gesprek kunnen. Zo kan er toch voor jouw persoonlijke geval een oplossing worden gevonden.

Het proces van mediation

Voordat er in overleg een oplossing kan worden gevonden, vindt er eerst het mediation proces plaats. De mediator stelt dan eerst de gang van zaken voor aan beide partijen. Hoewel een mediator zo onpartijdig mogelijk is, kan het altijd zijn dat dit voorstel niet in jouw voordeel lijkt. Je kunt dan kiezen voor een andere mediator. Of dit helpt, is natuurlijk een tweede. Doordat mediators een goede training achter de rug hebben, kun je ervan uitgaan dat iedere mediator objectief is.

Belangenbehartiging

Ga je samen het proces in, dan worden eerst de standpunten vastgesteld. Omdat je te maken hebt met de overheid, zal dit vooral op juridisch vlak gebeuren. Wat zijn jouw rechten en plichten, en aan welke belangen moet tegemoet worden gekomen? De mediator zal dan helpen bij het opstellen van een nieuwe overeenkomst. Door de hulp van een mediator in te roepen voorkom je langlopende rechtszaken en is de kans veel groter dat je snel een oplossing vindt die voor beide partijen optimaal is.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…