Kosten scheidingsmediator

Als je er met zijn tweeën niet uitkomt bij een scheiding, kun je een mediator inhuren. Een mediator helpt je om met elkaar in gesprek te gaan. Ook kan een mediator je tips en advies geven over de verschillende regelingen rondom een scheiding. Omdat er bij een scheiding al veel komt kijken, wil je niet dat je ook nog eens tegen hoge kosten aanloopt. De kosten voor een mediator hangen af van de complexiteit van de scheiding, en kunnen dus sterk variëren van zo’n 100 euro tot 3000 euro. Hoe deze kosten zijn opgebouwd, en hoe je in aanmerking komt voor kostenvermindering lees je hier.

Kosten scheiden op een rijtje

De kosten voor een scheiding zijn opgebouwd uit drie hoofdcategorieën. Als eerste heb je de kosten voor de mediator zelf. In sommige gevallen huur je ook nog een advocaat in. Wordt een scheiding via de rechtbank geregeld, dan moeten er ook griffierechten worden betaald. Deze kosten zijn zo’n 270 euro. Als derde kun je rekenen op extra kosten: dit zijn kosten die niet binnen de vorige categorieën vallen. Je kunt hierbij denken aan fiscaal advies of het aanpassen van testamenten. Deze kosten hebben niet direct met een mediator te maken, maar het inzetten van een goede mediator kan deze kosten drukken.

Een snelle afhandeling

Zoals gezegd kan een mediator er voor zorgen dat de scheidingsprocedure prettig en snel verloopt. Mediators hanteren een uurtarief, waardoor je niet vastzit aan een contract voor langere tijd. Meestal zijn er niet meer dan vijf sessies nodig, maar bij ingewikkelde scheidingen is natuurlijk meer aandacht vereist. In principe zul je na een aantal sessies merken dat je veel beter afspraken met elkaar kunt maken. Hebben beide partijen een relatief laag inkomen, dan kun je rekenen op rechtsbijstand. In dat geval ben je per persoon niet meer kwijt dan 200 euro.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…