Mediator inhuren

Het is natuurlijk altijd de grote vraag wanneer je een mediator moet inhuren. Die stap lijkt een moeilijke maar dat hoeft uiteraard niet zo te zijn. Misschien twijfel je aan het inhuren van een mediator omdat je van mening bent dat je een bepaald conflict eigenlijk heel goed zelf zou kunnen oplossen. Hoewel dit een logische gedachte is moet je nooit vergeten dat het oplossen van een conflict veel moeilijker is wanneer je zelf op welke wijze dan ook emotioneel betrokken bent bij dat conflict. Juist de mediator die je dan kunt inhuren zal door zijn of haar onafhankelijke rol, gevoegd bij de vaardigheden van de mediator, een veel overtuigende rol spelen. Het is dan ook absoluut geen teken van zwakte wanneer je besluit een mediator in te huren.

Waar vind je een mediator?

Voordat je op zoek gaar naar een mediator moet je voor jezelf eerst vaststellen voor welk probleem je een mediator wilt inhuren en wat je wilt bereiken. Met die combinatie kun je een zoektocht beginnen naar een geschikte mediator. Hoewel de expertise van een mediator een eerste aanzet is voor een bepaalde keuze kan de persoonlijke klik ook een rol spelen. Als opdrachtgever mag je bepaalde dingen van een mediator verwachten en als die dingen in een eerste gesprek duidelijk op tafel komen dan zal dat een basis zijn voor een vruchtbare samenwerking. Omdat mediators zijn aangesloten bij de mediators federatie Nederland kun je met behulp van het register van deze federatie kijken welke aangesloten mediators bij jou in de buurt opereren.

Doorpakken met mediation

Op het moment dat je de keuze hebt gemaakt om een mediator in te huren heb je een stap gezet in het professioneel oplossen van een probleem. Hoe lastig die processen ook zijn, het dwingt respect af bij alle partijen wanneer een conflict goed wordt opgelost. Daarmee geef je aan serieus met conflicten om te willen gaan en dat geeft een vertrouwensimpuls aan je bedrijf maar ook aan jezelf. Mensen in je omgeving zien dat je oprecht en eerlijk bezig bent om een probleem naar alle tevredenheid van alle partijen op te lossen.

Mediator prijzen vergelijken?

Vergelijk gratis de tarieven van verschillende mediators in jouw regio door offertes op te vragen. Hierdoor is het mogelijk om een beter beeld van de kosten te krijgen en kun je mogelijk besparen op de kosten aangezien de tarieven van mediators aanzienlijk kunnen verschillen. Soms loopt het verschil tussen de goedkoopste en duurste mediator op tot 30%. Daarom is het altijd verstandig om mediator offertes te gaan vergelijken.