Familie mediation

Emoties in de privésfeer kunnen vaak hoog oplopen. Dit geldt zowel voor het gezin als voor de familie. Soms kun je niet meer met elkaar in gesprek gaan. Je bent bang dat de situatie escaleert, of je hebt het idee dat met elkaar praten toch geen effect heeft. Als je een familie mediator inschakelt, worden conflicten bespreekbaar gemaakt.

Problemen in de privésfeer opgelost

In de privésfeer kan er een verscheidenheid aan conflicten optreden. Zo valt er te denken aan ruzie rondom een erfenis en de omgangsregeling na het scheiden, maar ook aan onenigheid binnen een familiebedrijf. Wat het conflict ook is, de familie mediator gaat samen met alle betrokken partijen aan de slag om het probleem op te lossen.

Bij familie mediation wordt allereerst vastgesteld wat het probleem is. Is het een relatief duidelijk probleem, of zijn er ook zaken die niet aan de oppervlak zichtbaar zijn? De familie mediator zal met iedereen afspreken wat de ‘spelregels’ van de mediation zullen zijn. Zo weet je zeker dat iedereen die zijn mening wil geven aan de beurt komt. Wat je overigens wel moet onthouden, is dat een familie mediator niet de beslissingen voor jullie maakt. Bij familie mediation gaat het om het bevorderen van het gesprek; de afspraken en beslissingen worden uiteindelijk door jullie zelf gemaakt.

Is er een verschil met therapie?

Er heerst nog wel eens verwarring over het verschil tussen familie mediation en gezinstherapie. Bij familie mediation gaat het er om dat een specifiek conflict wordt opgelost met hulp van de mediator. Bij gezinstherapie is het de bedoeling dat de gezinssituatie op lange termijn verbetert. Hierbij wordt niet alleen naar problemen en onenigheid gekeken, maar ook naar het emotionele vlak. Gezinstherapie is daarmee een wat completere oplossing, maar in sommige gevallen is familie mediation beter. Dat is geheel afhankelijk van jouw situatie en de betrokkenen.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…