Deal mediation

In Nederland kennen we mediators vooral op het gebied van conflictoplossing. Bij conflicten in de privésfeer, maar ook bij conflicten in de zakelijke sfeer, is de tussenkomst van een externe partij soms nodig. Toch zijn conflicten niet per se nodig om toch gebruik te maken van mediation. Deal mediation is hier een goed voorbeeld van. Wanneer je een zakelijke deal gaat maken, is het soms handig om onafhankelijke partij aan tafel te hebben die advies kan geven. Zo verloopt een onderhandeling niet alleen makkelijker, maar ook sneller.

Voorkom conflicten

Als je wel eens zakelijke onderhandelingen hebt gedaan, weet je dat het er soms stevig aan toe kan gaan. Als beide partijen niet evenveel inbreng hebben, kan de onderhandeling uitlopen op conflicten. In het geval van meningsverschillen kunnen onderhandelingen dan heel lang duren. Wanneer je een mediator inschakelt, is het makkelijker om dergelijke conflicten te voorkomen.

Door inzet van een mediator blijft er een sfeer van vertrouwen aan de onderhandelingstafel. De voordelen hiervan merk je op lange termijn nog: ook na de onderhandelingen zijn beide partijen nog tevreden over de uitkomst. Een deal mediator gaat altijd in de schoenen staan van alle betrokkenen, zodat niemand op de tweede plaats wordt gezet.

Wanneer is deal mediation gewenst?

Deal mediation kan dus in verschillende situaties handig zijn. In Nederland is het nog niet heel gebruikelijk om bij onderhandelingen de hulp van een tussenpersoon in te schakelen, maar we zien het steeds meer. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een bedrijfsovername. In dergelijke gevallen zijn de belangen soms niet voor iedereen duidelijk. Een deal mediator helpt dan bij het opstellen van afspraken. Het inhuren van een deal mediator is daarmee een relatief kleine investering, als we kijken naar hoeveel conflicten het kan voorkomen. Vergeleken met een rechtsprocedure is het niet alleen goedkoper maar ook beter voor een duurzame relatie.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…