Bedrijfsovername

Als je van plan bent om met je bedrijf te stoppen kun je overwegen je bedrijf te laten overnemen. Of misschien ben je zelf wel van plan om een bedrijf over te nemen. Bij een overname komt van alles kijken. Het is dan ook niet iets dat regelmatig gebeurt. Hier lees je wat een bedrijfsovername precies inhoudt en hoe je er hulp bij kunt krijgen.

Een bedrijf kan in zijn geheel worden overgekocht, maar er kan ook sprake zijn van een overname in stappen. In beide gevallen moeten er goede afspraken worden gemaakt over de voorwaarden en de verantwoordelijkheid. Zowel de overnemer als de vorige eigenaar wil niet voor nare verrassingen komen te staan. Je kunt bijvoorbeeld eens uitrekenen hoeveel het bedrijf in kwestie waard is. Is het het wel waard om voor een overname te gaan?

Soorten bedrijfsovername

Kies je voor een bedrijfsovername, dan zijn er verschillende soorten om rekening mee te houden. Zo kan een bedrijfsovername bijvoorbeeld uitgevoerd worden om strategische redenen. Een ander bedrijf koopt dan het bedrijf in kwestie op, zodat het overkoepelende bedrijf nog verder kan groeien. Een bedrijfsovername kan ook door een externe particulier uitgevoerd worden. In dit geval betreft het vaak een manager die graag een eigen bedrijf wil. Een bedrijf waarvan de vorige eigenaar ermee stopt is dan een ideale manier om aan de slag te gaan. Als laatste kan ook een bekende van de voormalige eigenaar (bijvoorbeeld een familielid of aandeelhouder) het bedrijf overnemen.

Hulp bij bedrijfsovername

Van welke soort bedrijfsovername er ook sprake is, het kan gebeuren dat er conflicten ontstaan. Bijvoorbeeld wat betreft de invulling van de posities, afspraken rondom de werknemers, en natuurlijk de kosten van de overname. In dat geval kan zakelijke mediation uitkomst bieden. Een zakelijke mediator zorgt ervoor dat alle betrokken partijen hun zegje kunnen doen en dat er samen naar een oplossing wordt gekeken. Ook als er geen conflicten zijn, maar als hulp van een ervaren tussenpersoon gewenst is, is een zakelijke mediator dé persoon om bij aan te kloppen.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…