Arbeidsmediation

De meeste Nederlanders werken 40 uur per week, van negen tot vijf. Dat is ongeveer een kwart van de hele week. Het werk is dan ook een belangrijk deel van ons dagelijks leven. Maar wat als er arbeidsconflicten ontstaan? Een arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer kan er niet alleen voor zorgen dat het werk er onder lijdt, maar het probleem kan ook ‘mee naar huis worden genomen’. In veel gevallen is het een kwestie van gewoon met elkaar in gesprek gaan. Bespreek elkaars visies en kom samen tot een compromis. Lukt dit niet, dan is arbeidsmediation een goede stap om te ondernemen.

Met een gerust hart terug aan het werk

Bij arbeidsmediation draait alles om de relatie tussen werknemer en werkgever. Een mediator helpt om weer met elkaar in gesprek te gaan en eens opnieuw naar de arbeidsvoorwaarden en invulling te kijken. Misschien heb je tijdens je dienstverband nog nooit nagedacht over de voorwaarden en merk je dat je daar nu de dupe van wordt. In zo’n geval is een mediator de aangewezen persoon om je te helpen.

Omdat een mediator tussen de beide partijen in staat, is het belangrijk dat deze tussenpersoon onpartijdig is. Als je tijdens de arbeidsmediation merkt dat de mediator teveel naar één partij neigt, dan is het belangrijk om dit aan te geven. In dat geval kun je namelijk alsnog een andere mediator aanwijzen. Meestal is dit niet nodig, en kun je met de tussenkomst van de mediator weer met een gerust hart terug aan het werk.

De kennis van een arbeidsmediator

Wat doet een arbeidsmediator nu precies? Het voornaamste deel van zijn taken bestaat uit het mogelijk maken van een gesprek tussen beide partijen. De focus ligt hierbij op communicatie, omdat het meestal vooral aan dit aspect schort. Bij sommige arbeidsconflicten komen er meer zaken kijken. De arbeidsmediator is op de hoogte van de wetten en procedures rondom contractopzegging, werkeloosheid, en Arbo. Het advies van een mediator is dus altijd aangepast op jouw situatie.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…