Arbeidsconflict

Het is heel normaal om meningsverschillen op de werkvloer te hebben. Iedereen voert zijn werkzaamheden op zijn eigen manier uit, en dit kan nog wel eens zorgen voor frictie en onenigheid. Maar het kan ook uit de hand lopen. Als je zodanig van mening verschilt met bijvoorbeeld je leidinggevende dat de werksfeer er onder lijdt, spreken we van een arbeidsconflict. Een arbeidsconflict kan diverse vormen aannemen, maar voor elke soort geldt: je wil het eigenlijk zo snel en zo goed mogelijk oplossen.

Een mediator inschakelen

Een arbeidsconflict kan bestaan tussen twee werknemers, maar een conflict tussen een werkgever en werknemer komt vaker voor. De consequenties hiervan zijn doorgaans ook een stuk groter. Bij een conflict tussen een werkgever en werknemer is er vaak wel sprake van een machtsrelatie. De werkgever heeft natuurlijk de touwtjes in handen, en zal bij een conflict ook degene zijn die er eerder voordeel uit haalt.

In plaats van het conflict te vermijden, is het het beste om actief op zoek te gaan naar oplossingen. Zo creëer je voor jezelf als werknemer ook een betere positie. Een goede manier om dit te doen is om een mediator in de arm te nemen. Als je er niet uitkomt door met je werkgever in gesprek te gaan, kan een mediator je uitstekend helpen. Zo’n tussenpersoon is onpartijdig, waardoor beide partijen de aandacht krijgen en je doorgaans snel tot een oplossing komt.

Onderhandelen bij ontslag

Hoewel een mediator vaak helpt, zijn er situaties die niet goed op te lossen zijn. In die gevallen is ontslag de enige mogelijkheid. Let er op dat de ontbindingsovereenkomst die de werkgever je aanbiedt niet altijd optimaal is. Door te onderhandelen kun je proberen de situatie naar je toe trekken. Het kan hierbij helpen om een advocaat in te schakelen. Zo breng je het arbeidsconflict nog tot het beste einde.

Mediators vergelijken?

Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met meerdere specialisten. Bespreek jouw wensen en krijg een goed inzicht in de mogelijkheden. Daarnaast zul je gaan besparen op de kosten omdat je kunt kiezen voor het beste aanbod. Vraag nu mediators offertes op…